Dec 19 2017

45χρονος δακρύζει μπρος στο Χριστουγεννιάτικο τραινάκι του Δήμου Βέροιας

Ο 45χρονος Γ.Μ., του οποίου τα στοιχεία έχουμε στη διάθεση μας, αλλά δεν τα κοινοποιούμε για ευνόητους λόγους, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του όταν κατέβαινε από το τραινάκι στο Δημαρχείο Βέροιας.

Οι κάτοικοι τον πλησιάσαν με περιέργεια και αφού του πρόσφεραν λίγο νερό από το τέταρτο πηγάδι του Βερμίου (από τα 3-5 που έχουμε) ώστε να συνέλθει, ακούσαν με αγωνία τους λόγους που τον κάνανε να καταρρεύσει συναισθηματικά μπροστά στο πλήθος που συρρέει καθημερινά αυτές τις γιορτινές ημέρες ώστε να μη χάσει την μοναδική περιήγηση στην πόλη με το Χριστουγεννιάτικο τραινάκι του Δήμου Βέροιας!

Πράγματι, αφού κάποιος του δώσε και μια κουταλιά ρεβανί (υποψιαζόμενος ότι το σάκχαρο του ίσως να είχε πέσει), ο 45χρονος Γ.Μ., του οποίου τα στοιχεία έχουμε στη διάθεση μας, αλλά δεν τα κοινοποιούμε για ευνόητους λόγους, εξήγησε με σπασμένη φωνή.
«Χρόνια τώρα ακούω για το καταπληκτικό τραινάκι σας στην μακρινή Αυστραλία που μένω, αλλά δεν μπορούσα να έρθω γιατί δεν άντεχα οικονομικά το ταξίδι…

Μάλιστα, είχα και κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία με είχαν ρίξει κάτω και δεν με επέτρεπαν να δουλέψω το πηλοφόρι και το μυστρί ώστε να μαζέψω τα απαραίτητα χρήματα για να έρθω στην μαγική Βέροια.

Μια μέρα και ενώ βυθιζόμουν συνεχώς μέσα στη στεναχώρια μου γιατί πέρναγε άλλη μια περίοδος Χριστουγέννων και γω ήμουν ακόμα ανίκανος να έρθω να κάνω το όνειρο της ζωής μου πραγματικότητα, με πλησίασε ο Πατήρ Τζίμης (τα στοιχεία του οποίου έχουμε στη διάθεση μας, αλλά δεν τα κοινοποιούμε για ευνόητους λόγους) και μου ‘δωκε μια εικονίτσα του Άγιου Αντώνιου του προστάτη της Βέροιας…

Τότε έταξα στον Άγιο ότι αν με κάνει καλά και καταφέρω να βρω τα λεφτά, τότε τάμα του κάνω με το Χριστουγεννιάτικο τραινάκι του Δήμου Βέροιας να πάω στην εκκλησία του και να ανάψω ένα κεράκι!

Το ίδιο βράδυ είδα τον Άγιο στον ύπνο μου να μου λέει πως αν με κάνει καλά θα πρέπει να πάω με το Χριστουγεννιάτικο τραινάκι του Δήμου Βέροιας στην Εκκλησία του!
Δεν θα το πιστέψετε, μα την επόμενη μέρα ξύπνησα εντελώς υγιής! Οκτώ γιατροί και πέντε νοσηλευτές (τα στοιχεία των οποίων έχουμε στη διάθεση μας, αλλά δεν τα κοινοποιούμε για ευνόητους λόγος), σκίσαν τις λευκές τους στολές και αφιερώθηκαν στη Χάρη Του μη μπορώντας να εξηγήσουν το μέγα θαύμα της ίασης μου… Γω όμως ήξερα ότι ο Άγιος έκανε την διαμεσολάβηση του και τώρα έπρεπε να τηρήσω το τάμα μου!

Οι δουλειές όμως είναι πολύ δύσκολες εδώ ντάουν άντερ… Και δεν είχε και εκλογές να έρθω τζάμπα με το αερόπλανο (όπως κάναμε την εποχή του Ανδρέα και του Κώστα)…

Απογοητεύτηκα που δεν θα μπορούσα να κάνω το τάμα μου… Αλλά τότε, πήρε η μανούλα μου – επίσης θαυματουργά – 5.438€ κοινωνικό μέρισμα (να ναι καλά η εθνοσωτήριος μας κυβέρνηση που έχει επιβάλλει τόσους πολλούς φόρους ώστε να πάρει η μανούλα μου το μέρισμα της) και να μαι!

Μακάρι να συνεχίσει αυτή η Κυβέρνηση (ή και η επόμενες) να συνεχίσουν να βάζουν τόσους και ακόμα μεγαλύτερους φόρους και να συνεχίσει ο Δήμος Βέροιας να βάζει το τραινάκι των Χριστουγέννων ώστε να μπορώ να κάνω το τάμα μου συνεχώς!

 

[Το παρόν κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και δεν αφορά σε πραγματικά πρόσωπα. Αν και είμαι σίγουρος πως αν ψάξω όλο και κάποια τέτοια περίπτωση θα τη βρω, δεν θα κάνω την προσπάθεια και θα μείνω με την απορία… ]