Oct 15 2016

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΡΥΦΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από τα άδυτα της Adobe, του αμερικάνικου κολοσσού – που προφανώς παρακολουθεί πολύ στενά τους Έλληνες χρήστες του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης – ετοιμάζονται ειδικές εκδόσεις του δημοφιλούς προγράμματος της, για την επεξεργασίας εικόνας, το πασίγνωστο πια photoshop.

Αυτές οι εκδόσεις θα είναι ειδικά τροποποιημένες ώστε να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες Ελλήνων χρηστών ώστε να κάνουν τη ψηφιακή ζωή τους πιο εύκολη και πιο παραγωγική! Για παράδειγμα, ο καψερός ηλικιωμένος κύριος που μόλις τον έχει αποδεχτεί στο facebook η νεαρά κυρία, να μη χρειάζεται πια να ψάχνει με τις ώρες τα πιο κόκκινα τριαντάφυλλα στο αχανές ιντερνέτ! Η ειδική έκδοση θα έχει συνεχώς ανανεούμενη από το ψηφιακό χώρο αποθήκευσης (cloud storage στα ελληνικά) της Adobe. Τέρμα πια η άσκοπη περιπλάνηση σε χιλιάδες γραμματοσειρές για να βρει ο μερακλής μεσήλικας την πιο όμορφη εμφάνιση για το κοπλιμάν του στην νεαρά, ώστε ρίγη συγκίνησης να της προκαλέσει και πιο εύκολα να την προσεγγίσει…

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, θα κυκλοφορήσουν εντός του 3ου τριμήνου του 2016, 5 νέες εκδόσεις για τους Έλληνες χρήστες (κυρίως) του Facebook. Ας τις δούμε αναλυτικά!

ΑΙΚΔΩΣΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το λογότυπο της «ΑΙΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Από τους πλέον παραμελημένους χρήστες, οι ακροδεξιοί μας φίλοι (σε ποιους άλλωστε θα τρέξεις αν στο μέσο της νύχτας σου χρειαστεί μαι γουρουνοκεφαλή ή ένα έχει στομώσει το μαχαίρι για το κρέας σου;), χρόνια τώρα παραπονιούνταν ότι δεν έχουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και επιτέλους τα παράπονα τους εισακούστηκαν!

Τέλος πια τα πολύπλοκα μενού και οι μπερδεμένες ρυθμίσεις! Όλα απλά και κεφαλαία!

Στην έκδοση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

 1. Επιπλέον αρχαιοελληνικές γραμματοσειρές.
 2. Εκτεταμένη συλλογή πινέλων με σβάστικες, δάφνες, δόρατα, ασπίδες, κίονες κλπ άλλα σύμβολα χρήσιμα σε κάθε καλό Έλληνα!
 3. Έξυπνες επιλογές που κάνουν πιο εύκολη και πιο πρωτότυπη την επεξεργασία των συνθημάτων. Για παράδειγμα βάζεις μια φιάλη αίματος και αμέσως συμπληρώνει την τιμή και το λογότυπο του Λαϊκού Συνδέσμου. Η συγκεκριμένη δυνατότητα έχει χρησιμοποιηθεί και στο λογότυπο που αποκλειστικά εξασφαλίσαμε και φαίνεται παραπάνω.
 4. Τεράστια συλλογή από ελληνικές σημαίες και σύμβολα της Αρχαιοελληνικής και της Ελληνορθόδοξης θρησκείας. Άλλωστε τώρα είναι της μόδας ο Χριστιανισμός· να μην τρέχει η εταιρεία αν αύριο αλλάξει πάλι η μόδα.
 5. Αυτόματη διόρθωση των ορθογραφικών λαθών.
 6. Αυτόματη εισαγωγή των προθεμάτων στις λέξεις. Για παράδειγμα δε χρειάζεται να ξαναγράψει ο χρήστης ολόκληρη τη λέξη «λαθρομετανάστης»! Αντί αυτού γράφοντας «μετανάστης» το πρόγραμμα αναγνωρίζει αμέσως τη λέξη και προσθέτει μόνο του το πρόθεμα από μια συνεχώς ανανεούμενη συλλογή (βρωμό-, λαθρό-, κοπρό-, σκατό- κλπ).

Και άλλες πολλές μικρότερες βελτιώσεις που θα κάνουν τη ζωή του κάθε ομοφοβικού ρατσιστή ή του απλού φασίστα πιο εύκολη.

Με λύπη παραδεχόμαστε πως δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε την φήμη, ότι το πρόγραμμα θα αρχίζει αυτόματα με το παράγγελμα «ΕΓΕΡΘΗΤΟ», οπότε και το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη.

Έκδοση «Μια γλυκιά και όμορφη καλημέρα!»

Μια γλυκιά και όμορφη καλημέρα!

Οι εργάτες της καλημέρας, οι άοκνοι δουλευταράδες της καλής εβδομάδας, οι μερακλήδες του καλού μήνα και της όμορφης και γλυκιάς συνέχειας στη μέρα σου, οι αρχάγγελοι της γλύκας και της θετικής σκέψης, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι και να μείνουν παραπονεμένοι!

Μακράν οι πιο εργατικοί χρήστες, όσον αφορά το τομέα των γραφικών, ταλαιπωρούνται ειλικρινά να βάλουν όση περισσότερη γλύκα γίνεται στην πιο σημαντική ευχή της ημέρας! Για να επιτύχουν το σκοπό τους βασανίζονται ανάμεσα σε καρδούλες, κουταβάκια, μωράκια, φιλτζάνια του καφέ, σοκολατάκια, ζαρτιέρες, μαστίγια και ότι άλλο είναι αυτό που θα κάνει πιο γλυκιά και πιο ευχάριστη την ημέρα του φίλου ή της φίλης! Το περιστατικό πως χρήστης μεταφέρθηκε με κρίση πανικού στα επείγοντα του διημερεύοντος νοσοκομείου διότι δεν μπορούσε να ταιριάξει τις καρδούλες με τα τριαντάφυλλα με ένα ποτήρι φρέντο εσπρέσσο, ελέγχεται ως αστικός μύθος.

Στην ειδική έκδοση λοιπόν που ετοιμάζεται (και που θα είναι η πιο πλήρης και «βαριά» από άποψη γλυκοθηκών – sweetbraries τις ονόμασε η εταιρία από την ένωση των λέξεων: sweet και libraries), οι αγαπημένοι μας καλημεριστές θα απολαύσουν:

 1. Προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εταιρίες αποθήκευσης και προβολής φωτογραφιών (flickr, 500px, getty images κλπ) ώστε να έχουν αστραπιαία πρόσβαση σε νέες φωτογραφίες λουλουδιών, μωρών, κουταβιών, φλιτζιανών, σοκολάτων, ζαρτιέρων, μαστιγίων κλπ ώστε να μην επαναλάβουν την ίδια καλημέρα όυτε δύο φορές!
 2. Ειδικές γραμματοσειρές, καλλιγραφικές και μη, που θα δείχνουν τέλεια και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα! Έξτρα παχιοί χαρακτήρες έχουν προβλεφτεί και αυτόματα θα προστίθενται τα αριθμητικά και επιθετικά προθέματα που κάνουν την διαφορά! Δηλαδή θα γράφει ο χρήστης του προγράμματος «καλημέρα» και το πρόγραμμα θα του δίνει τις επιλογές: «μια όμορφη και γλυκιά», «με ζουζουνιάρικη διάθεση μια όμορφη», «από καρδιάς μια καταπληκτική», «δεν στοιχίζει τίποτα μια ζεστή».
 3. Εκτός από προθέματα, θα έχει τη δυνατότητα αυτόματης εισαγωγής και καταλήξεων. Δηλαδή, με την παραπάνω διαδικασία, θα γράφει -ο χρήστης – απλώς «καλησπέρα» και αφού επιλέξει το πρόθεμα [όρα παραπάνω], το πρόγραμμα θα εμφανίζει αυτόματα τις επιλογές για την κατάληξη: «και μια επικοδομητική συνέχεια στην ημέρα σου», «και όνειρα γλυκά και μαγεμένα», «και η ευλογία της Αγίας Περσεφόνης μαζί σου» (αυτό αν τσεκάρετε την επιλογή «θρήσκος» στο μενού επιλογών) κλπ.
 4. Τεράστιες sweetbraries με δαντέλες, φόντα, περιγράμματα και συμπληρώματα για να στολίσει την καλημέρα με τσαχπινιά, χάρη και κλάση.
 5. Έτοιμα πρότυπα (templates στα ελληνικά) αναλόγως εποχής, ευχής και ώρας της ημέρας. Για παράδειγμα επιλέγουμε πρώτα εποχή, λχ χειμώνας, μετά την ώρα της ημέρας που απευθύνεται η ευχή (υπάρχει και δυνατότητα να είναι ολοήμερη όπως, ας πούμε είναι το «χρόνια πολλά»), τον τύπο της ευχής, λχ χαιρετισμός, το επίπεδο οικειότητας,  πχ σύντροφος και τέλος το επίπεδο γλύκας, που κυμαίνεται από «απλό» ως «ξελιγωτικό».
 6. Ειδικά εφέ για να προστίθενται άστρα, λάμψεις, αστραπές και ζαχαροκάλαμα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό, οι φωτογραφίες που θα ξεχωρίσουν να παίρνουν 143 λάικς δώρο από το Facebook με την άναρτηση τους.

Έκδοση «Ευχαριστώ για την αποδοχή κούκλα!»

 Ευχαριστώ για την αποδοχή κούκλα!

Οι μεγάλες εταιρίες ξεχωρίζουν γιατί σπάνε τα στερεότυπα! Ήρθε λοιπόν η ώρα να γκρεμιστεί άλλος ένας μύθος: οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την νέα τεχνολογία!

Για τον κάθε μερακλή μεσήλικα, το κάθε καψωμένο παλικάρι της δεύτερης – ή και τρίτης – νιότης, για κάθε ένας υποστηρικτή του  «άσπρο μαλλί στην κεφαλή, φαρμάκι η ψωλλή», για κάθε ξεσαψαλισμένο ραμολί,  η Adobe είναι εκεί για να στηρίξει το καυλάντισμα του.

Έρχεται λοιπόν η έκδοση με το κομψό λογότυπο κάτω αριστερά: «Ευχαριστώ για την αποδοχή κούκλα!», για να βοηθήσει όλα τα σαλιάρικα παραλυμένα παλικάρια να πλησιάσουν με ευγένεια και κλασσάτα πάντα την νεαρά που τους γοήτευσε με την παρουσία της!

Έτσι, έρχεται μια φορτωμένη έκδοση με ατάκες προσέγγισης και όχι μόνο που τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι:

 1. Εργαλείο βαφής των λουλουδιών, ώστε το κίτρινο τριαντάφυλλο της αυλής να βαφτεί βαθύ ποθοκόκκινο!
 2. Μεγάλη βιβλιοθήκη με απλωμένα χέρια, χούφτες γεμάτες λουλούδια, αρκουδάκια κλπ
 3. Γραμματοσειρές υψηλής αισθητικής και περίτεχνα σχεδιασμένες ώστε να αιχμαλωτίζουν την ματιά και την καρδιά της νεαρής γυναίκας.
 4. Συλλογή από ατάκες των παλιών δασκάλων (τα γνωστά «καμάκια» της δεκαετίας του 1990).
 5. Έτοιμα πρότυπα τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον δοκιμασμένο. Τονίζεται ότι τα πρότυπα είναι δοκιμασμένα με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας (πάνω από 1%).

Μαζί με την αγορά κάθε άδειας χρήσης της ειδικής έκδοσης «Ευχαριστώ για την αποδοχή κούκλα!» δώρο μια γλάστρα με τριανταφυλλιά, προσφορά της εταιρίας InteRamoliFlora που παραδίδεται με κούριερ στη διεύθυνση αποστολής που θα συμπληρώσει ο αγοραστής…

 

Ειδική έκδοση 6.66 (αντιψεκασμένη)

έκδοση 6.66

Πως θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί η συμπαθής ομάδα των συνομωσιολόγων.

Αυτή η έκδοση με τον κωδικό 666 (κρυπτογραφημένο με την τελεία για να μην το αντιληφθούν οι θρησκόληπτοι), συμπεριλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πείσεις τον οποιονδήποτε για το οτιδήποτε!

Περιληπτικά (διότι η λίστα είναι τεράστια, αλλά και σεβόμενοι την επιθυμία τους για διακριτικότητα) αναφέρουμε τα σημαντικότερα:

 1. Εμφάνιση ψεκασμών σε απλές φωτογραφίες ουρανών με την εφαρμογή ενός φίλτρου εντοπισμού ιχνών. Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει πάρει έγκριση από την Boeing για την ακρίβεια του.
 2. Εύκολος αντικατοπτρισμός, περιστροφή, εφαρμογή αρνητικού και άλλων ειδικών φίλτρων για την αποκάλυψη μυστικών μηνυμάτων που -κυρίως- οι Iluminati και οι Μασόνοι λατρεύουν να κρύβουν στις φωτογραφίες τους.
 3. Ειδικές γραμματοσειρές και προκατασκευασμένα σλόγκαν για να εμπλουτίζεται η φωτογραφία, όπως: «πως εξηγείται αυτό;», «όντως τα εμβόλια γιατρεύουν!», «ο καρκίνος γιατρεύεται φορώντας ανάποδα το σώβρακο!», «δείτε τι μας κρύβουν τόσα χρόνια!» και άλλα παρόμοια.
 4. Εύκολη αντικατάσταση με «κόπι πάστα» μερών από μια φωτογραφία που βολεύει καλύτερα σε κάποια άλλη ώστε να γίνει πιο πιστευτό.
 5. Τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα γράψουμε γιατί είναι άκρως απόρρητα… Μας παρακολουθούν…

Μαζί με κάθε ενεργοποίηση της ειδικής έκδοσης 6.66, δώρο ένα αλουμινένιο καπελάκι για να μη σας διαβάζουν τις σκέψεις οι εξωγήινοι.

Έκδοση ΠΠ (Παΐσιος Πούτιν)

%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd

Αυτή η εξαιρετικά ειδική έκδοση αναπτύχθηκε με την συνδρομή και την στήριξη της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα που κάθε ημέρα παρουσιάζει εξαιρετικές γραφικές απεικονίσεις μια άποψης της πραγματικότητας που ζούνε στα οράματα τους οι (ευ)πιστοί συνάνθρωποι μας και ορισμένοι που είναι απλά άνθρωποι (τίποτα παραπάνω).

Η έκδοση ΠΠ λοιπόν είναι «φορτωμένη» με μια πλειάδα εργαλείων για να τιμηθεί όπως τους πρέπει και τα λεγόμενα του Άγιου Παΐσιου αλλά και οι πολιτικές – και όχι μόνο – κινήσεις του αρχηγού του ενδόξου ξανθού γένους, Βλαδίμηρου Πούτιν. Δηλαδή:

 1. Εργαλείο αφαίρεσης μιναρέδων από τις φωτογραφίες της Αγιά Σοφιάς™.
 2. Εργαλείο αφαίρεσης της ημισελήνου και των λοιπών ισλαμικών συμβόλων.
 3. Εργαλείο πρόσθεσης σταυρών και εικονογράφησης ρήσεων του Αγίου (και όχι μόνο).
 4. Πλήρης συλλογή των καταγεγραμμένων προφητειών του Αγίου και συνεχής ενημέρωση με τις καινούργιες που «ανακαλύπτονται» κάθε μέρα.
 5. Συλλογή από εμβληματικές γραμματοσειρές που προκαλούν ιερό τρόμο στους αλλόθρησκους και οργασμικά ρίγη στους καλούς χριστιανούς που τα διαβάζουν.
 6. Τεράστια συλλογή από φωτογραφίες του Πούτιν, που καλύπτουν όλα τα επαγγέλματα, όλες τις ηλικίες του (ακόμα και μελλοντικές) και εύκολη αναζήτηση με κείμενο. Πχ στο ανωτέρω λογότυπο η φωτογραφία του Πούτιν βρέθηκε βάζοντας τις λέξεις κλειδιά: «Πούτιν μαλακίες».

ΠΡΟΣΟΧΗ: η ανωτέρω έκδοση θα διατίθεται μόνο μέσω κουπονιών της εφημερίδας. Όσοι δεν αγοράζουν την εφημερίδα θα πρέπει να την αναζητήσουν στα πειρατικά σάιτ.

Θα ήταν σοβαρή παράβλεψη αν δεν σας ενημερώναμε ότι την έκδοση έχουν ευλογήσει οι Άγιοι πατέρες Καλαβρύτων και Θεσσαλονίκης.

Έκδοση ΠΛ (Πολυδούρη Λειβαδίτης)

Πολυδούρη Λειβαδίτης

Πως θα μπορούσε να μην υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ποητάδες, τους ποιητολάτρες, τους ρητοαναμεταδότες και τα άλλα συμπαθή θηλαστικά που με την έμπνευση τους και τα κατορθώματα τους συνεχώς μας βομβαρδίζουν με τις λογοτεχνικές τους δημιουργίες, σε ένα σφιχταγκάλιασμα με την εικόνα, σαν άλλο αργεντίνικο τανγό στο ημίφως της υγρής απογεματινής σκιάς του ταλαιπωρημένου από τα χρόνια και τις εμπειρίες πλάτανου.

Ειδική έκδοση λοιπόν για τους ποιητάδες μας! Αφιερωμένη στους πλέον αγαπημένους και πολυφορεμένους ποιητές!

Και τι δεν έχει προνοήσει αυτή η έκδοση! Για τί να πρωτογράψουμε;

 1. Αυτόματη μετατροπή του κειμένου σε χειρόγραφο! Υπάρχει επιλογή τσαλακωμένου χαρτιού, χαρτοπετσέτας, λαδόχαρτου από σουβλάκι, τετραδίου, ακουαρέλας (λερωμένης πάντα με σκουριά) και – μόνο στην σπέσιαλ έκδοση που δίνεται μόνο σε αυτούς που γράφουν τα δικά τους αποκλειστικά ποίματα- στην πλάτη από ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΣΕΤΙΝΑ.
 2. Αυτόματη μετατροπή του ποίματος, ακόμα και δίνοντας την διεύθυνση του στο ιντερνέτ, σε γραφή από παλαιά γραφομηχανή με ελαττωματικό γράμμα της επιλογής σας.
 3. Πλούσια συλλογή φωτογραφιών χαμηλού κοντράστ με δακρυβρέχουσες νεαρές με ελάχιστη ενδυμασία, ώστε να αναδεικνύεται ο στίχος καλύτερα.
 4. Ειδικές ρυθμίσεις πληκτρολογίου, ώστε να μπαίνουν οι 3 τελίτσες στο τέλος κάθε πρότασης (πατώντας το έντερ, πρώτα βάζει τις τελίτσες και μετά αλλάζει σειρά).
 5. Μεγάλη ον λάιν συλλογή με ποίματα των μεγαλυτέρων ποιητών, από την αναγέννηση μέχρι την Κατερίνα Γώγου.
 6. Για τους αναγνωρισμένους ποιητές, που έχουν δηλαδή εκδώσει τουλάχιστον μια ποιητική συλλογή, δώρο η ψηφιοποίηση των 100 πρώτων ποιημάτων.

Φήμες λεν, αν και δεν επιβεβαιώνονται, ότι ορισμένες από τις συσκευασίες θα τις υπογράψει η μεγάλη μας ποιήτρια και σύζυγος, Ιουλίτα!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες φωτογράφοι να μην νιώθουν παραγκωνισμένοι διότι δεν προέβλεψε ειδική έκδοση και για αυτούς η εταιρία! Ίσα – ίσα που στις εκδόσεις που θα πωλούνται στην Ελλάδα, θα υπάρχει ενσωματωμένο το νέο εργαλείο φωτογραφικής υπογραφής έτσι ώστε οι φωτογράφοι μας να ασχολούνται περισσότερο με το πώς θα βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες και όχι με το πως θα τις υπογράψουν καλύτερα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(για όσους δεν το καταλάβανε)

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και αναφέρεται σε χαρακτήρες που είναι απολύτως υπαρκτοί, πλην όμως οι εταιρικές τακτικές και τα προϊόντα που αναγράφονται είναι φανταστικά ή χρησιμοποιούνται ποιητική αδεία για την σάτιρα των σύγχρονων ηθών και εθίμων του ελληνικού ιντερνέτ.