Jun 03 2016

Αναδίπλωση Φίλη για τα Αρχαία Ελληνικά!!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSIΜετά από τον απόλυτα δικαιολογημένο σάλο που προέκυψε λόγω της τερατώδους παρατήρησης του υπουργού παιδείας, κου Νικολάου Φίλη, να χαρακτηρίσει παρά φύσιν το γεγονός, ότι στην Α΄ Τάξη του δημόσιου Γυμνασίου διδάσκονται περισσότερες ώρες τα Αρχαία [τῷ Θεῷ δόξα] από τα Νέα Ελληνικά [φτου στους μαλλιαρούς], το Υπουργείον Παιδείας προχωρεί στις παρακάτω ρυθμίσεις ώστε να επανέρθει η τάξη των πραγμάτων στην πρότερη ορθή και ευλογημένη:

1. Άμεση αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών [Δόξα Σοι ὁ Θεός] από τις 3 που ίσχυαν σήμερα σε 6 με ταυτόχρονη κατάργηση της διδασκαλίας των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και μείωση των ωρών διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών σε 1 ώρα ανά 2 εβδομάδες.

2. A sample of Linear B script, the earliest Greek writing, 1450 BC, and an adaptation of the earlier Minoan Linear A script. This piece contains information on the distribution of bovine, pig and deer hides to shoe and saddle-makers. It is a script made up of 90 syllabic signs, ideograms and numbers, a form earlier than that used for the Homeric poems. These clay tablets were fortuitously preserved when they were baked in the Mycenaean palace of Pylos fire 250 years later.Έναρξη της διδασκαλίας της Γραμμικής Β’ από την Β΄ Γυμνασίου με ταυτόχρονη μείωση των ωρών διδασκαλίας που σπαταλούνται στο μάθημα της Πληροφορικής [άλλωστε ποιο παιδί σήμερα δεν παίζει στα δάκτυλα του τους υπολογιστές;]. Είναι απαράδεκτο οι Νεοέλληνες να έχουν απαρνηθεί την επίσημη γλώσσα του Μυκηναϊκού πολιτισμού, που ως είναι γνωστό είναι ο προπομπός του Ελληνισμού στην Μικράν Ασίαν και τον Ελληνισμό του Πόντου.

faistos-disk3. Πιλοτική διδασκαλία της Γραμμικής Α’ και των Μινωικών Ιερογλυφικών από την Α’ Λυκείου, στα σχολειά της Κρήτης, με σταδιακή εισαγωγή της διδασκαλίας των ανωτέρω παραδοσιακών γλωσσών και στα υπόλοιπα Γυμνάσια, μόλις αυτές αποκρυπτογραφηθούν επιτυχώς. Το υπουργείο κατέληξε σε αυτή την ιστορική απόφαση, ώστε να είναι δυνατή η κατανόηση της ντοπιολαλιάς ορεινού χωριού στη Κρήτη, που ακόμα ομιλεί μια παραλλαγή της Γραμμικής Α΄ [το όνομα του χωριού δεν δίνεται στην δημοσιότητα για να μη στοχοποιηθούν οι κάτοικοι του].

az-179-r4. Επανέναρξη του κρυφού σχολειού στα ορεινά και στα νησιά της άγονης γραμμής, με ταυτόχρονη ανέγερση Ιερών Ναών και πρόσληψη ιεροδιδασκάλων που θα αποσταλθούν επί σκοπού ώστε να τονώσουν το εθνικοθρησκευτικό αίσθημα των Ελληνόπαιδων. Τονίζεται ότι τα κορίτσα, θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στα κανονικά Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια που λειτουργούν στην περιοχή. Στο Κρυφό σχολείο δε θα διδάσκεται η Νέα Ελληνική γλώσσα καθόλου, εφόσον το αναγνωστικό θα είναι η Καινή Διαθήκη και επιλεγμένοι Ύμνοι του Σολωμόντος από την Παλαιά Διαθήκη του Κυρίου ημών.

5. Τέλος, το «Υπουργείο Παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων» μετονομάζεται σε «Υπουργείον Εθνικής Παιδείας και Διαδόσεως της Χριστιανικής Θρησκείας», ικανοποιώντας έτσι το πάγιο αίτημα των ελαχίστων γνησίων Ελλήνων που μείνανε πια να παλεύουν για να διατηρήσουν ζωντανό τον ταλαίπωρο αυτόν πολιτισμό που τους εμπιστεύτηκε ο Αριστοτέλης με τον Απόστολο Παύλο…

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Όσοι δεν καταλάβανε ότι το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας, σιγά μη κάτσω να τους το εξηγήσω…