Jul 18 2015

Το νέο μέλος των «Είπα-Ξείπα»

Ο-είπα-ξείπας-τσιπρας

Χωρίς ιδιαίτερη χαρά, επιστρέφω μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, να σας συστήσω το νέο μέλος της γνωστής Φυλής των Είπα-Ξείπα· τους Ιθαγενείς τους ξέρετε (εκτός και αν σπάσατε τους καθρέπτες σας, οπότε δικαιολογείται και η γρουσουζιά που δεν αφήνει τον Κο Πρωθυπουργό να πετύχει στους στόχους του). Όσοι όμως τους ξεχάσατε, ορίστε η ανάρτηση που τους περιγράφει: Η Φυλή των «Είπα-Ξείπα» και οι Ιθαγενείς.

Από τότε λοιπόν, συνέβησαν πράγματα και θάματα. Θα παραμείνω στα θάματα μόνο:

Θάμα 1ον
Αυτός ο Λαός™ (ο γνωστός ευκολόπιστος που λέει και ο Δ. Σολωμός από το 1823),  κατάφερε να μην ενδώσει στην τρομοκράτηση της δικομματικής πολιτικής αντίληψης που με σύμμαχο πιστό την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, υπό τις απειλές των εταίρων μας και υπό το κράτος του έσχατου εκβιασμού από τον Βουλευτή της ΝΔ κο Άδωνι Γεωργιάδη, ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει την χώρα, έδωσε σαφή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο!
Τέτοιο θάμα συγκρίνεται με το άνοιγμα του Νείλου από το Μωυσή και πιο πάνω!
Δεν γίνονται τέτοια πράματα!
Κατάφερε ο Έλληνας να ξεκολλήσει επιτέλους από τη δεκαετία του 50 [του 1950 εννοώ] και έδωσε εντολή σε αριστερίζουσα κυβέρνηση να «πάει το γράμμα» στην Εσπερία.
Το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα, ένα νέο «Συμβόλαιο με το Λαό™», υποσχόταν λαγούς χωρίς πετραχήλια του στυλ: «Κατάργηση μνημονίων», «Μείωση φόρων (ΕΝΦΙΑ, Αφορολόγητο», «Ανάπτυξη» και άλλα ωραία στα λόγια. Θα μείνει δε στην ιστορία ως «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης™» και ήταν απόλυτη δέσμευση του μετέπειτα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η εφαρμογή του κατά γράμμα, την 26 Ιανουαρίου 2015 [η γνωστή «επόμενη Δευτέρα™» που έλεγε στους προεκλογικούς του λόγους].

Θάμα 2ον
Φυσικά ο κος Πρωθυπουργός άμα τη εκλογή του, έπαθε τη νόσο των Πολιτικών (επιλεκτική αμνησία μετά την εκλογή, κυρίως των προεκλογικών δεσμεύσεων προς ελάφρυνση του Λαού) και άρχισε να τριγυρνά στα διαπραγματευτικά τραπέζια της Ευρώπης, Ρωσίας, Ε.Π.Α (νισάφι πια με αυτό το «Ηνωμένες»), για να καταφέρει να πάρει μεν οικονομική βοήθεια, αλλά με τους δημιουργικά ασαφείς όρους του Δόκτωρος Βαρουφάκη. Φυσικά και επέστρεφε κάθε φορά με καθόλου δημιουργικές αρνήσεις [Ένα πράμα να μην μας φοβούνται αυτοί οι σιχαμένοι οι Κουτόφραγκοι!!!! Να σκάσει είναι πια!!! ].
Έτσι, με δημιουργική διάθεση πάντα, και χωρίς σέντσι στο ταμείο, κατάφερε να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που είχε και να φτάσει στο «αμήν». Τότε με καθαρά Δημοκρατικό τρόπο, αποφάσισε να ζητήσει και πάλι από τον Λαό™, να του πει στην άπειρη σοφία του, αν πρέπει να δεχτεί την αηδιαστικά κακή και επάρατη συμφωνία που θα του πρότειναν οι Θεσμοί.
Ο Σοφός Λαός™ αφού μελέτησε το «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» και ανέλυσε σε βάθος το «Preliminary Debt sustainability analysis», αποφάσισε ότι δεν πρέπει να συμφωνήσει!
Έτσι σε ακόμα χειρότερο κλίμα τρομοκράτησης και υπό το κράτος του γνωστού δημοσιογράφου κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ότι αν πούμε «ΟΧΙ» θα φύγει από την χώρα (δεν ξεκαθάρισε αν θα πήγαινε να βρει τον κο Γεωργιάδη), με τις τράπεζες κλειστές, τα σούπερ μάρκετ χωρίς κωλόχαρτο και μακαρόνια (διότι στην κρίση όπως είναι γνωστό, τον Έλληνα τον ενδιαφέρει να έχει να φάει μακαρόνια και να μπορεί να χέσει· πάνε οι τενεκέδες λάδι της κατοχής) και τον κο Σάκη Ρουβά θυμωμένο, ο Λαός™ ξανα-αψήφησε τις παλιές κακές του συνήθειες και ψήφισε ΟΧΙ! Και όχι απλά ΟΧΙ! Να ένα όχι, 61% με το συμπάθειο.
Τα ‘χασα… Μπροστά σε τέτοιο θάμα, η Ανάσταση του Λαζάρου δεν πιάνει μπάζα!!!

Αυτά λοιπόν γίνανε…
Μπορεί να τα λες λίγα, αλλά είναι σαν να βγήκε ο ήλιος από τη Δύση[δις μάλιστα]!

Θα περίμενε λοιπόν κανείς να πάει ο κος Πρωθυπουργός και να παραμαζέψει τους πάντες και τα πάντα και να γίνει ο χαμός που λεν και τα μερικανάκια…
Αντ’ αυτού ο Πρωθυπουργός μας, πέτυχε μια θαυμάσια συμφωνία, λίγο χειρότερη μεν από αυτή στην οποία ο σοφός Λαός™ είπε ΌΧΙ, αλλά δε βαριέσαι.

Κλασσικός – τελικά – Έλλην πολιτικός και ο κύριος Τσίπρας, πήρε την λαϊκή εντολή, την έγραψε στα μέζεα του [αυτά που έχουν πρήξει οι κουτόφραγκοι στον βουλευτής Ζουράρι] και αποφάσισε αυτός τι είναι το καλύτερο.

Άξιο τέκνο λοιπόν της φυλής των Είπα – Ξείπα!

Φυσικά ο Λαός™, ο πάντα ευκολόπιστος και προδομένος, εξακολουθεί να πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει μαγικά και κάποιος Έλλην Πολιτικός θα τον σώσει… Ότι την «επόμενη Δευτέρα™», ο κος Τσίπρας [ή κάποιο άλλο μέλος της φυλής των πολιτικών] θα τον σώσει.
Θα με πεις εδώ η συντριπτική του πλειοψηφία [του Λαού™ ντε], πιστεύει ότι θα σωθεί τη Δευτέρα [την Παρουσία ντε]· οπότε πιασσάρικο το σλόγκαν του Αλέξης.

Πάντως, η συμφωνία ήρθε και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το ξέχασαν στον Λευκό Πύργο…
Εδώ είμαι, να επισημάνω και τα επόμενα Είπα-Ξείπα των πολιτικών μας [αυτών ντε που ψηφίζουμε με μαζοχιστική συνέπεια να μας σώζουν].