Oct 06 2011

Η Φυλή των «Είπα-Ξείπα» και οι Ιθαγενείς

Δεν θα γράψω σήμερα για κανένα τρομερό μυστικό, ούτε θα ξεμπροστιάσω καμιά τρομερή συνωμοσία.

Απλά θα επισημάνω τα ήδη γνωστά, για άλλη μια φορά, για την τιμή των όπλων, διότι ως είναι γνωστό «μυαλό δε θα βάλει, αυτό το κεφάλι».

Οι πολιτικοί μας φύλαρχοι, αυτοί που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα, τζάκια μεγάλα από τις απαρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιοί και εγγονοί πολιτικών ανδρών – ενίοτε και δικτατόρων (βλέπε Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος) – ανήκουν όλοι στην φυλή των «Είπα-Ξείπα».

Κυρίαρχα στοιχεία αυτής της φυλής είναι τα παρακάτω:

  • Επιλεκτικά ασθενής μνήμη. Μονίμως «μηδενίζουν» πολιτικά, όχι μόνο μετά τις εκλογές, αλλά ακόμα και στους ανασχηματισμούς των κυβερνήσεων τους.
  • Καταπληκτική ικανότητα στο «βάψιμο» (κάνουν το άσπρο μαύρο σε δευτερόλεπτα).
  • Απίστευτη δεινότητα στην παραγωγή εσφαλμένων μεν εκβιαστικών δε διλλημάτων όπως: «Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε», «Καραμανλής ή Χάος», «ΠΑΣΟΚ ή Βαρβαρότητα» και άλλα παρόμοια.
  • Αδαμάντινη τιμιότητα. Τρανή απόδειξη ότι κανένας τους δεν φυλακίστηκε – καταδικάστηκε.
  • Τρομακτική ικανότητα διαχείρισης της προσωπικής τους περιουσίας. Η πλειοψηφία τους, ενώ έχει εργαστεί ελάχιστα (ασχέτως που «δουλεύουν» υπερωριακά όλους εμάς), έχουν δυσανάλογα υψηλή προσωπική περιουσία.
  • Φυσικό ένστικτο στην εξεύρεση ευκαιριών. Ένα οικόπεδο για παράδειγμα, που για τον απλό Ιθαγενή κάνει 10.000€ για τον μέσο «Είπα-Ξείπα» κοστίζει το πολύ 500€.
  • Απίστευτη σωματική ευλυγισία, με μεγάλη εξειδίκευση στις τούμπες. Λεφτά υπάρχουν – που πήγαν τα λεφτά;
  • Μεγάλη ικανότητα κατασκευής «κουφωμάτων». Τα τοποθετούν στους νόμους.
  • Ανικανότητα ορθής εκτίμησης των χρονικών περιορισμών. Ποτέ δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, και πάντα απαιτείται άλλη μια «μαγική επόμενη» εκλογή.
  • Άριστη ικανότητα πολιτικής προσαρμογής από την μια πολιτική άκρη στην άλλη. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο κος Μητσοτάκης (ένας είναι ο Μητσοτάκης) που από την Ένωση Κέντρου έγινε πρωθυπουργός με τη Νέα Δημοκρατία. Ας μην πω για τον Κομουνιστή που μεταλλάχθηκε σε άλλο κόμμα και απέκτησε ειδικότητα στο κυνήγι του ΚΚΕ.

Αυτή λοιπόν η φυλή, εγκαταστάθηκε από τα εξωτερικά στην χώρα μας, και ανέλαβε το τιμόνι της!

Όλοι τους δάσκαλοι μεγάλοι και μορφωμένοι στα καλύτερα σχολειά του κόσμου.

Όλοι τους αγνοί και σωτήρες μας.

Όλοι τους τίμιοι και κρυστάλλινοι.

Όλοι τους άριστοι και τα παιδιά τους πιο άριστα. Μόνο ο γιος του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, του αθλητικού μας τα χαλά λίγο, γιατί είναι ακόμα άνεργος και δυσκολεύεται να βρει δουλειά.

Όλοι τους ξετσίπωτοι και ξεδιάντροποι ψεύτες εκτοξεύουν το ένα ψέμα πίσω από το άλλο, τόσο σίγουροι ότι οι Ιθαγενείς δε θα τους πάρουν με τις πέτρες! Και άλλωστε γιατί να μη το κάνουν; Τόσα χρόνια την κάνουν αυτή τη δουλειά και ζουν και βασιλεύουν.

Βάρδα όμως, μη ξυπνήσουν τα ζωντανά Ιθαγενείς. Τότε θα δούμε και το άλλο κυρίαρχο στοιχείο της φυλής, που δε το έγραψα παραπάνω: την ικανότητα μεταμφίεσης και απόδρασης από την Χώρα, όταν αυτή δε τους σηκώνει ή για να συνεχίσουν τους αγώνες από τη πικρή ξενιτιά των Παρισίων… Βλέπε Τριανταφυλλίδης/Καραμανλής, Αναγνώστου/Παπανδρέου κα.