Dec 26 2010

Πολιτική Μνήμη: Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

kr-ekl

Εγκαινιάζεται η νέα θεματική ενότητα που θα παρουσιάζει πολιτικές αφίσες, κυρίως ιδιοκατασκευές, που θα παρουσιάζουν την συνέπεια των λόγων με τα έργα των πολιτικών στην Ελλάδα.

Ο χρόνος δυστυχώς έχει αποδείξει το αληθές των δασκάλων της προπαγάνδας, που διαλαλούν ότι η μάζα ξεχνά εύκολα και ότι μπορείς να την κάνεις να αποδεχτεί το πιο τερατώδες ψέμα αρκεί να έχεις τα κατάλληλα μέσα.

Δυστυχώς και η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα χρησιμοποιεί προπαγανδιστικές τακτικές για να εφαρμόσει τα σχέδια της για το πως θέλει να διαμορφωθεί η κοινωνία μας.

Η δυνατότητα που έχει η μεγάλη μάζα στο ν’ αφομοιώνει είναι πολύ περιορισμένη, η νοημοσύνη της μικρή και αντίθετα η έλλειψη μνήμης, μεγάλη.
Αδόλφος Χίτλερ, «Ο Αγών μου» (κεφάλαιο VI)

Ακριβώς λοιπόν επειδή ξεχνάμε εύκολα, ξεκινώ αυτή τη σειρά αφισών που θα αφιερωθούν στην συνέπεια των λόγων – έργων.

Πρώτη στη σειρά, τιμής ένεκεν λόγω κυβέρνησης, η υπόσχεση-συμβόλαιο με το λαό (που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και άλλων αφισών), για το διαχωρισμό της Εκκλησίας των ΧΟ™ από το Κράτος των Ελλήνων. Η εν λόγω «συγχώνευση» να τονίσω ότι κληρονομήθηκε στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως από τους Άραβες κατακτητές. Πιο συγκεκριμένα μαζί με την επίσημη αναγνώριση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ως αρχηγού των Χριστιανών (της εκκλησίας των ΧΟ™ μόνο), είχε παραχωρηθεί επίσης και η δικαστική εξουσία (αστική και ποινική), όπως φυσικά με την ανάληψη της «υποχρέωσης» από μέρους του, της καταβολής των φόρων από τους Χριστιανούς. Φυσικά και το Πατριαρχείο είχε φοροαπαλλαγή, αλλά έπρεπε να παροτρύνει να πληρώνονται οι φόροι, διότι «τα του καίσαρα τω καίσαρι». Όλα αυτά τα μέτρα τα «επέβαλε» ο άτιμος ο Τούρκος για να εξαφανίσει την πίστη του ΧΟ™ και να τον εξισλαμίσει (όπως υποστηρίζει η επίσημη κρατική – με εκκλησιαστικό δάκτυλο – ιστορία/προπαγάνδα)! Και μέσα από αυτό το απηνές κυνήγι που εξαπολύθηκε εναντίον της κακομοίρας της μητέρας εκκλησιάς, με θαυματουργό τρόπο αυτή κατάφερε να βγει με μεγαλύτερη περιουσία, πολιτική επιρροή και περισσότερους πιστούς! Αν ο Θεός μεθ’ ημών, τι να λέμε μετά!

Από τότε λοιπόν ρίζωσε η εκκλησιά μέσα στο κράτος και αυτές τις ρίζες τις έσπειρε παντού! Από το Σύνταγμα των Ελλήνων, μέχρι και στην ιστορία που διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία μας. Από την φοροαπαλλαγή μέχρι και τη σκανδαλώδη παραχώρηση δημόσια περιουσίας. Από την παραχάραξη των ιστορικών στοιχείων μέχρι και την προσπάθεια επιβολής διχασμού (όχι ότι θέλουμε πολύ δηλαδή).

Ευτυχώς όμως, τα βάσανα της εκκλησιάς τελειώσαν όταν ήρθε από την «κλέφτρα ξενιτειά», ο ιδρυτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, για να την ελευθερώσει από τα δεσμά του κράτους, βάζοντας την υπογραφή του στο περίφημο «Συμβόλαιο με το Λαό™». Η ημερομηνία αυτή είναι τόσο σημαντική, ένα ορόσημο της ιστορίας μας, ώστε αποφάσισα να μου κοσμεί το μπλογκ, σε κάθε σελίδα, έτσι ώστε να μη ξεχαστεί ποτέ!

Βέβαια από τότε περάσαν κοντά 30 χρόνια (για μεγαλύτερη ακρίβεια δείτε πάνω δεξιά στο μπλογκ), και πολλές κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ακόμα η καημένη η εκκλησιά δεν απελευθερώθηκε. Αντιθέτως, όπως διακρίνουμε και στην αφίσα, κλήθηκε με τη βία ο προκαθήμενος της, να πει την άποψη του για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής!

Παραδίδω λοιπόν στην ιστορία και την κρίση σας, την πρώτη αφίσα.