Αναρτήσεις στην κατηγορία: Συμβολισμός

Jul 03 2015

Η δύναμη της επιμονής

μιγαΑφιερωμένο σε όλους εκείνους που ενώ συνεχίζουν να τηγανίζουν αυγά, πιστεύουν ότι τελικά θα φάνε μπριζόλες μοσχαρίσιες!

Συγκλονιστική η επιμονή, ιδίως του «έλλην φηφοφόρου»™ ακράδαντα να πιστεύει ότι ψηφίζοντας τα ίδια πρόσωπα να έχει διαφορετικά κάθε φορά αποτελέσματα…

Άλλη μια φορά λοιπόν θα κληθεί ο Κυρίαρχος Λαός™ να πει την γνώμη του για ένα θέμα που οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί επ’ αγαθώ της κοινωνίας [βεβαίως-βεβαίως] και για το καλό του.

Με τα χρόνια γλυκαίνει η άποψη μου για αυτή την ανάγκη που έχουμε να πιστεύουμε στις ψευδαισθήσεις… Θα χαρώ άλλωστε πολύ να μου υποδείξει κάποιος, ποιος «κατακτητής» [στην συγκεκριμένη περίπτωση οικονομικός] έφυγε με εκλογές που προκήρυξε ο ίδιος…

Μέχρι τότε, αφιερωμένο σε όσους πουν ΟΧΙ στο ΝΑΙ ή θα αποφύγουν το ΝΑΙ στο ΟΧΙ:

Συνέχισε να δοκιμάζεις του νερού την επιμονή,
τις τρύπες που του κάνεις γρήγορα να τις κλείνει…
Ποιος έχει άλλωστε,
να ονειρεύεσαι το δικαίωμα να σου στερήσει:
πόσο ωραιότερος θα ήταν αυτός ο κόσμος με μια τρύπα στο νερό!
[Ποιητικά #338 – 2 Ιουλίου 2015]

Mar 31 2015

Τα αρνάκια κάθε φέτος

Αγαπημένο άθλημα μας, να μαλώνουμε με τις ώρες για πράματα που:

  • ουσία δεν έχουν
  • λόγος σοβαρός ποτέ δεν απαιτήσαμε να μας πέφτει
  • το αποτέλεσμα τους δεν σημαίνει τίποτα, ούτε ακόμα για τους συζητητές

Ας είναι γνωστό πως ο σοφός λαός – οι σοφότεροι ως συνήθως στο χωριό του καθενός ζουν – λέγει ότι σε ξένο αχυρώνα, δύο γάδαροι δεν έχουν λόγο να μαλώνουν… (φυσικά και δεν έχει ουσία όταν μαλώνουν παραπάνω από δυό).  Και σωστά λέγει! (more…)

Dec 04 2010

Η τρομακτική συνωμοσία των τετραδάκτυλων

Με φρίκη ανακάλυψα, 6 ολόκληρα χρόνια και πλέον από την λήξη των Παιχνιδιών της XXVIII (κη’ όπως λέμε στα Ελληνικά) Ολυμπιάδας, που διοργάνωσε με επιτυχία η «Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004»[1] και που εμείς οι ιθαγενείς θα πληρώνουμε μάλλον μέχρι το 3004, ότι οι μάλλον αποτυχημένες (κατά την άποψη μου) μασκότ των παιχνιδιών, κρύβουν ένα σκοτεινό, καλά κρυμμένο μυστικό.

Η έμπνευση (λέμε τώρα), για την δημιουργία τους προήλθε από ένα πήλινο αγαλματίδιο την Δαίδαλα[2], που ήταν τη μια έτσι (παιχνίδι) και κάθε τέσσερα χρόνια αλλιώς (ιερό αντικείμενο), που μοιάζει με κουκουβάγια και που μάλλον – δεν έχω προσωπική άποψη, μιας και οι φωτογραφίες που βρήκα δεν είναι κατατοπιστικές – έχει πέντε δάκτυλα. (more…)

Nov 08 2009

Για μια τέτοια θέα…

Κάποτε, η επιτυχία είχε πολλές μορφές!

Τώρα, που πέρασε ο καιρός, η επιτυχία έχει αλλάξει μορφή στο μυαλό μου.

Αναρτώντας τώρα, τις πρώιμες απόψεις μου, δεν είμαι σίγουρος, για το αν συμφωνώ ή όχι, με τον μικρότερο εαυτό μου. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία!

Πολλές φορές, η γεύση της δύναμης, φτάνει. Αλλά, ας αφήσω τα συμπεράσματα να τα βγάλετε εσείς… (more…)