Αναρτήσεις στην κατηγορία: Πολιτική

Nov 13 2016

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο Ν. ΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

filis_b

Δεν άντεξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας Κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης) και μετά από 9 ημέρες («του Φίλη τα εννιάμερα» που λέμε], ξέσπασε κατά του πρόεδρου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και ενός από τους αντιπροέδρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση του να αποπέμψει από την εθνοσωτήριο κυβέρνηση τον εκλεκτό της καρδιάς του, γνωστό αριστερό ψάλτη [φήμες που τον θέλουν ως δεξιό ψάλτη  ελέγχονται ως παραδόπιστες] και ταπεινό Χριστιανό, Κ.κ. Νικόλαον Φίλην [κατά κόσμο Νίκο Φίλη]. (more…)

Oct 15 2016

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΡΥΦΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από τα άδυτα της Adobe, του αμερικάνικου κολοσσού – που προφανώς παρακολουθεί πολύ στενά τους Έλληνες χρήστες του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης – ετοιμάζονται ειδικές εκδόσεις του δημοφιλούς προγράμματος της, για την επεξεργασίας εικόνας, το πασίγνωστο πια photoshop. (more…)

Jul 18 2015

Το νέο μέλος των «Είπα-Ξείπα»

Ο-είπα-ξείπας-τσιπρας

Χωρίς ιδιαίτερη χαρά, επιστρέφω μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, να σας συστήσω το νέο μέλος της γνωστής Φυλής των Είπα-Ξείπα· τους Ιθαγενείς τους ξέρετε (εκτός και αν σπάσατε τους καθρέπτες σας, οπότε δικαιολογείται και η γρουσουζιά που δεν αφήνει τον Κο Πρωθυπουργό να πετύχει στους στόχους του). Όσοι όμως τους ξεχάσατε, ορίστε η ανάρτηση που τους περιγράφει: Η Φυλή των «Είπα-Ξείπα» και οι Ιθαγενείς. (more…)

Jul 03 2015

Η δύναμη της επιμονής

μιγαΑφιερωμένο σε όλους εκείνους που ενώ συνεχίζουν να τηγανίζουν αυγά, πιστεύουν ότι τελικά θα φάνε μπριζόλες μοσχαρίσιες!

Συγκλονιστική η επιμονή, ιδίως του «έλλην φηφοφόρου»™ ακράδαντα να πιστεύει ότι ψηφίζοντας τα ίδια πρόσωπα να έχει διαφορετικά κάθε φορά αποτελέσματα…

Άλλη μια φορά λοιπόν θα κληθεί ο Κυρίαρχος Λαός™ να πει την γνώμη του για ένα θέμα που οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί επ’ αγαθώ της κοινωνίας [βεβαίως-βεβαίως] και για το καλό του.

Με τα χρόνια γλυκαίνει η άποψη μου για αυτή την ανάγκη που έχουμε να πιστεύουμε στις ψευδαισθήσεις… Θα χαρώ άλλωστε πολύ να μου υποδείξει κάποιος, ποιος «κατακτητής» [στην συγκεκριμένη περίπτωση οικονομικός] έφυγε με εκλογές που προκήρυξε ο ίδιος…

Μέχρι τότε, αφιερωμένο σε όσους πουν ΟΧΙ στο ΝΑΙ ή θα αποφύγουν το ΝΑΙ στο ΟΧΙ:

Συνέχισε να δοκιμάζεις του νερού την επιμονή,
τις τρύπες που του κάνεις γρήγορα να τις κλείνει…
Ποιος έχει άλλωστε,
να ονειρεύεσαι το δικαίωμα να σου στερήσει:
πόσο ωραιότερος θα ήταν αυτός ο κόσμος με μια τρύπα στο νερό!
[Ποιητικά #338 – 2 Ιουλίου 2015]

Apr 01 2015

Βάρα σανό! Αντέχουν τα ζα!

Battle_of_Doirani_1913-2

Το Ιππικό μας το 1913

Τα παλιά τα χρόνια, στο στράτευμα υπηρετούσαν και τετράποδα μεγάλα ζώα…
Για να προλάβω τους κακεντρεχείς, αναφέρομαι στα άλογα, στα μουλάρια και στα γαδούρια.
Σήμερα πια, αυτά τα ζώα δεν υπηρετούν στο στράτευμα… Συνεχίζουν τα άλλα ζώα.
Προλαβαίνοντας για 2η φορά τους κακεντρεχείς, αναφέρομαι στα σκυλιά.

Στο στράτευμα λοιπόν από τα παλιά τα χρόνια, υπήρχαν οι σαλπιγκτές, ώστε οι τυποποιημένες διαταγές, να φτάνουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται να ξελαρυγγιάζεται ο διατάζων… Παραβλέπω εντελώς το σαφώς προτιμότερο ήχο του μουσικού οργάνου από τις γαϊδουροφωνάρες [όχι των γαδάρων]. (more…)

Mar 31 2015

Τα αρνάκια κάθε φέτος

Αγαπημένο άθλημα μας, να μαλώνουμε με τις ώρες για πράματα που:

  • ουσία δεν έχουν
  • λόγος σοβαρός ποτέ δεν απαιτήσαμε να μας πέφτει
  • το αποτέλεσμα τους δεν σημαίνει τίποτα, ούτε ακόμα για τους συζητητές

Ας είναι γνωστό πως ο σοφός λαός – οι σοφότεροι ως συνήθως στο χωριό του καθενός ζουν – λέγει ότι σε ξένο αχυρώνα, δύο γάδαροι δεν έχουν λόγο να μαλώνουν… (φυσικά και δεν έχει ουσία όταν μαλώνουν παραπάνω από δυό).  Και σωστά λέγει! (more…)

Jan 02 2012

Αυταπάτη

Μετά τα παπαγαλάκια, ένα (όχι και τόσο) νέο ποίμα έρχεται στο Blog! Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια στα παπαγαλάκια, και απευθύνεται στην ίδια προσφιλή ομάδα ανθρώπων.
Untitled-1-1024x994
(more…)

Apr 17 2011

Σκοτωθείτε ελεύθερα! Το σύμβολο αδιαφορεί!

Όπως ορίζεται στο online λεξικό του Μανόλη Τριανταφυλλίδη:

σύμβολο το [símvolo] O40 : 1.αντικείμενο, έμψυχο ον ή αισθητό σημείο, που λόγω της μορφής ή της φύσης του συνδέεται συνειρμικά με μια αφηρημένη συνήθ. έννοια, π.χ. ιδέα, ιδιότητα, κατάσταση κτλ., και με το οποίο παριστάνουμε αυτή την έννοια: H σημαία είναι το ~ της πατρίδας. O σταυρός είναι το ιερό ~ του χριστιανισμού. […]

Το σύμβολο λοιπόν στην ουσία, είναι έννοια. Ένας από τους κυριότερους λόγους που «δημιουργούμε» ένα σύμβολο είναι ώστε να έχουμε κάτι που να εκφράζει συνοπτικά και να εκπροσωπεί όλη την φιλοσοφία πίσω από την έννοια που θέλουμε να προβάλλουμε. (more…)